SMS μάρκετινγκ για γυμναστήρια

Nov 9, 2018

 

Γνωρίζατε ότι το 90% των μηνυμάτων κειμένου διαβάζονται μέσα σε τρία λεπτά από την αποστολή τους;

 
Πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη στρατηγική του μάρκετινγκ που θα ακολουθήσει ένα σύγχρονο γυμναστήριο; Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων SMS έχει μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από οποιοδήποτε μέσο μάρκετινγκ. Χάρη στη γρήγορή εξάπλωση των πληροφοριών και κατά μεγάλο μέρος στο διασυνδεδεμένο κόσμο που ζούμε, είναι εύκολο για τον καθένα να ακολουθήσει τις πιο σύγχρονες τάσεις μάρκετινγκ και να αναπτύξει μια υγιής επιχείρηση.
 
 

Γνωρίζατε ότι το 80% των ανθρώπων από 18 έως 35 ετών, ψάχνουν ενστικτωδώς τα κινητά τους τηλέφωνα μόλις ξυπνήσουν;

 
Περίπου το 87% των μελών της προαναφερθείσας ηλικιακής ομάδας έχουν τα smartphones τους, δίπλα τους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τι σημαίνει αυτό για σας; Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες SMS Marketing του Gymboard, θα έχετε ένα αποτελεσματικό κανάλι για εύκολη και άμεση επαφή με τα μέλη σας. Ένα ευρύ κανάλι επικοινωνίας που είναι απίστευτα οικονομικό και αποδοτικό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία εξηγούν γιατί το SMS Marketing αποδίδει 7 φορές καλύτερα αποτελέσματα από το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η συνεχής εξέλιξη των κινητών τηλέφωνων και η προσθήκη όλο και περισσότερων λειτουργιών και υπηρεσιών έχει σαν αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο εθισμό των χρηστών τους. Αυτό όχι μόνο άνοιξε μια πόρτα στη σίγουρη επικράτηση του ψηφιακού μάρκετινγκ, αλλά έγινε επίσης και ο πιο σημαντικός αντιπρόσωπος του.
 
 

1. Στόχος είναι η διατήρηση των μελών σας

 
Ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση των μελών σας είναι να τους επιβραβεύετε ασταμάτητα μέσω μηνυμάτων SMS. Οι ανταμοιβές μπορούν να περιλαμβάνουν την αγορά ενός μαθήματος Α και δώρο ακόμα ένα μάθημα Α ή δώρο ένα μάθημα Β, το οποίο θέλετε να προωθήσετε. Ανανεώστε την εξάμηνη συνδρομή σας και κερδίστε έναν επιπλέον μηνά δωρεάν ή κερδίστε 3 δωρεάν μαθήματα Γ. Μπορείτε εύκολα να πειραματιστείτε πάνω σε τέτοια σενάρια ανταμοιβών, τα οποία ταιριάζουν και ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία σας.

Οι προσφορές αυτές, όχι μόνο θα καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα μέλη σας και θα οδηγήσουν στην αύξηση των ενεργών μελών σας, αλλά θα αποτελέσουν επίσης ένα μεγαλύτερο κίνητρο για τα μέλη σας να διαδώσουν τις υπηρεσίες του γυμναστηρίου σας. Για να διατηρήσετε πραγματικά τα μέλη σας, συμπεριλάβετε οπωσδήποτε τη λέξη ΚΕΡΔΙΣΤΕ!. Αυτό λειτουργεί πάντα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση των μελών σας είναι να τους επιβραβεύετε ασταμάτητα μέσω μηνυμάτων SMS.

 

2. Ποια είναι η καλύτερη ώρα για την αποστολή SMS;

 
Η σωστή επιλογή ώρας είναι το παν και αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα μιας επιτυχημένης εκστρατείας SMS μάρκετινγκ. Ένας από τους τρόπους για να εκνευρίσετε τα μέλη σας είναι να τους στέλνετε μηνύματα SMS σε ακατάλληλες ώρες.

Η ώρα της ημέρας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα καθορίσουν το ποσοστό επιτυχίας της καμπάνιας σας. Σίγουρα οι ακατάλληλες ώρες συνίστανται οι ώρες αργά το βράδυ και πολύ νωρίς το πρωί – πριν ο πελάτης απολαύσει μια κούπα καφέ. Τώρα, στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη ώρα για την αποστολή SMS. Θα σας πούμε εξαρτάται από τον τύπο του μηνύματος.

Για παράδειγμα αν το απεσταλμένο SMS αφορά υπενθύμιση ραντεβού, τότε έχετε ως σκοπό να υπενθυμίσετε στα μέλη σας κάτι πολύ σημαντικό που ίσως έχουν ξεχάσει. Σε αυτήν τη περίπτωση ένα SMS θα μπορούσε να αποσταλεί, αν το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 5 το απόγευμα, ακόμα και μέσα στο μεσημέρι, δηλαδή λίγες ώρες νωρίτερα.
 
 

3. Ανατροφοδότηση – η απόλυτη ανάγκη

 
Σίγουρα είστε περίεργοι να μάθετε τι σκέφτονται οι πελάτες σας σχετικά με τις υπηρεσίες, τις εγκατάστασης ή ακόμα και το προσωπικό του γυμναστήριου σας. Μια σημαντική πτυχή του SMS μάρκετινγκ είναι η δημιουργία ανατροφοδοτήσεων και συστάσεων από τους παραλήπτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αμφίδρομων μνημάτων SMS για να διεξάγετε σύντομες έρευνες και να λαμβάνετε σχόλια.

Όχι μόνο θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε καλύτερα στις ανάγκες των μελών σας, αλλά θα αισθάνονται ότι τα σχόλιά τους λαμβάνονται υπόψη και θέλετε να τους παρέχετε καλύτερη εξυπηρέτηση.
 
 

4. Μην σπαταλάτε το χρόνο των μελών σας

 
Ο χρόνος του καθενός μας, του κάθε μέλους σας, είναι πολύτιμος. Το πιο σημαντικό είναι να μη σπαταλάτε το χρόνο των μελών σας. Αφού αφιερώσετε χρόνο για να λάβετε σχόλια από τα μέλη σας χρησιμοποιήστε τα με σύνεση. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο των SMS που αποστέλλεται αλληλεπιδρά καταλληλά με τον κάθε  παραλήπτη.

Εάν θεωρείται ότι τα ενδιαφέροντα των μελών σας είναι πολύ διαφορετικά, δημιουργήστε ομαδοποιημένες εκστρατείες με αντίστοιχα μηνύματα SMS, ώστε να σχετίζονται με τους παραλήπτες τους. Για παράδειγμα, ένα μέλος με ενεργή συνδρομή και καθημερινή απογευματινή παρουσία, στους χώρους των μηχανήματων, δύσκολα θα καταφέρετε να τον προσελκύσετε να εγγραφεί στα μαθήματα yoga. Αντίθετα κάποιο μέλος που παρακολουθεί μαθήματα Zumba τη Δευτερά και την Τέταρτη το απόγευμα, έχει πολλές πιθανότητες να μπορεί να παρακολουθήσει και το έκτακτο μάθημα της Παρασκευής. Όσο πιο στοχευμένες είναι οι εκστρατείας SMS, μαθαίνοντας τις προτιμήσεις των μελών σας μέσα από τα στατιστικά του GymBoard, τόσο πιο μεγάλο βαθμό απόδοσης θα επιτυγχάνεται και τόσο πιο επιτυχημένο θα γίνεται το γυμναστήριο σας. Το GymBoard σας προσφέρει πλήθος στατιστικών στοιχείων που θα μπορέσετέ να μετατρέψτε σε επιχειρηματικές ιδέες.
 
 

Εν κατακλείδι

 
Το ψηφιακό μάρκετινγκ και ειδικά το κομμάτι του SMS μάρκετινγκ είναι ένα άμεσο και ισχυρό κανάλι επικοινωνίας. Η σωστή αξιοποίηση της δυναμικής του, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την επιτυχία του γυμναστήριου σας. Εάν έχετε μια δημιουργική και καλά μελετημένη στρατηγική SMS μάρκετινγκ, τότε η υπηρεσία μηνυμάτων SMS του GymBoard είναι ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσετε το γυμναστήριο σας στην κορυφή.

Για να πετύχετε την αύξηση των ενεργών μελών σας και ταυτόχρονα των εσοδών σας  χρησιμοποιείστε το GymBoard. Οι αναλυτικές αναφορές του, θα σας επιτρέψουν να παρακολουθήσετε κάθε βήμα στη διαδικασία μετατροπής δυνητικών πελατών σε ενεργά μέλη, ξεκινώντας από την αρχική παράδοση μέχρι και το άνοιγμα.

Pin It on Pinterest

Share This