4 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε ένα λογισμικό διαχείρισης μελών και συνδρομών

Sep 18, 2018

 

Θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο γυμναστήριο σας πολλαπλασιάζοντας τα ενεργά μέλη και ταυτόχρονα να αυξήσετε τα έσοδα σας. Ωστόσο, μήνα με το μήνα δε βλέπετε κάποια αλλαγή. Νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο να ασχοληθείτε με την αύξηση των ενεργών μελών και απλά το αφήνετε στον «αυτόματο πιλότο», θεωρώντας πως κάποιος με το μαγικό ραβδί του θα τα φτιάξει όλα. Σας ακούγετε γνωστό;

Έχετε δουλέψει σκληρά για να φτάσετε εκεί που είστε σήμερα και αξίζει να δώσετε μεγαλύτερη αξία στον χρόνο σας.

Τα άσχημα νέα σε μια τέτοια κατάσταση είναι πως όσο τα μέλη σας αυξάνονται, θα χάνεται όλο και περισσότερο τον έλεγχο στην επιχείρηση σας. Τα καλά νέα είναι ότι με μερικές απλές αλλαγές στις διαδικασίες διαχείρισης της επιχείρησής σας θα κερδίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ώστε να ασχοληθείτε με αυτά που αγαπάτε.

Έχετε δουλέψει σκληρά για να φτάσετε εκεί που είστε σήμερα και αξίζει να δώσετε μεγαλύτερη αξία στον χρόνο σας. Ο χρόνος σας, είναι χρήμα. Αν κάποιο από τα 4 παρακάτω σημεία σας θυμίζει κάτι, τότε σίγουρα το λογισμικό διαχείρισης μελών και συνδρομών είναι το επόμενο βήμα για την επιχείρηση σας.
 
 

1. Φοβάστε να αυξήσετε τα ενεργά μέλη σας.

 
Σκέφτεστε να αυξήσετε τα ενεργά σας μέλη αλλά ο φόβος των αυξημένων απαιτήσεων τους, σε χρόνο διαχείρισης και επικοινωνίας, λειτουργεί αποτρεπτικά.

Μολύβια, στυλό, χαρτιά και υπολογιστικά φύλλα στο Excel δεν είναι αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης για καμία σύγχρονη επιχείρηση. Εάν θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρηση σας, θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε από το σύνολο των χειροκίνητων διαδικασιών που εφαρμόζεται και να βρείτε το κατάλληλα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διαχειρίζεστε μια υγιής επιχείρηση.

Ας υποθέσουμε ότι ξοδεύετε 2 ώρες την ημέρα στη διαχείριση 50 ενεργών μελών. Έχετε την ικανότητα να διαχειριστείτε τριπλάσιο όγκο, αν φτάσετε σε 150 ενεργά μέλη; Έτσι έρχεται ένα σημείο όπου η αυτοματοποίηση γίνεται αναγκαιότητα και μονόδρομος. Αν δεν χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης μελών και συνδρομών για να μειώσετε το χρόνο διαχείρισης, η υγιής ανάπτυξη της επιχείρησης σας θα αποτελεί ουτοπία.
 
 

2. Η εκκρεμότητα πληρωμών είναι μέρος της καθημερινότητα σας.

 
Μήπως έχετε βρεθεί στην αμήχανη θέση να υπενθυμίζεται σε κάποιο μέλος για καθυστέρηση πληρωμής; Τα μέλη σας είναι εξίσου απασχολημένα με εσάς και δεν είναι απίθανο να έχουν ξεχάσει να σας πληρώσουν ή να θεωρούν ότι σας έχουν πληρώσει.

Γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αισθάνεσαι ότι καταρρέει η επιχείρηση σου. Το οικοδόμημα που δουλέψατε σκληρά για να δημιουργήσετε. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως η επιχείρησή σας εξαρτάται από τις έγκαιρες πληρωμές.

Εάν θέλετε να πληρώνεστε εγκαίρως και χωρίς καθυστερήσεις, θα χρειαστείτε ένα λογισμικό με απλή και κατανοητή επεξεργασία πληρωμών. Χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο λογισμικό διαχείρισης μελών και συνδρομών θα μπορείτε να παρακολουθείται με ακρίβεια το ιστορικό πληρωμών για κάθε μέλος και να κάνετε follow up υπενθύμισης.

Το GymBoard διευκολύνει τη διαχείριση της διαδικασίας πληρωμών, περιλαμβάνοντας πολλαπλούς μεθόδους αποπληρωμής. Εσείς θα μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε συνδρομές ή ακόμα και να τις «παγώσετε». Με τη χρήση του GymBoard θα μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα χρηματικά υπόλοιπα των μελών σας και να ενημερωθείτε για τα χρήματα που πρόκειται να εισπράξετε στο άμεσο μέλλον.

Με την μείωση λαθών στην τιμολόγηση και στις ημερομηνίες χρέωσης θα διαπιστώσετε άμεσα το θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία της επιχείρησης σας.
 
 

3. Σας είναι δύσκολο να επικοινωνήσετε με τα μέλη σας.

 
Ακόμα σπαταλάτε χρόνο με τηλεφωνικές κλήσεις για μαζική ενημέρωση των μέλη σας; Η τηλεφωνική επικοινωνία σε τέτοια κλίμακα είναι απίστευτα ασύμφορη. Καταναλώνει μεγάλο χρόνο και ταυτόχρονα απασχολεί το προσωπικό σας με επαναλαμβανόμενες εργασίες. Αν πάλι θεωρείται ότι η μοναδική μέθοδος επικοινωνίας με τα μέλη σας είναι η αποστολή email, σίγουρα θα έχετε το εξής πρόβλημα: δεν φαίνεται να τα διαβάζει κανείς.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ακύρωση μιας συνάντησης την τελευταία στιγμή. Ιδιαίτερα αν είναι αυτή προέρχεται από την πλευρά σας ή από κάποιον εκπαιδευτή σας. Στην πραγματικότητα μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που θα ωθούσε το συγκεκριμένο μέλος στα χέρια των ανταγωνιστών σας.

Εάν θέλετε να είστε σε θέση να επικοινωνήσετε άμεσα με τα μέλη σας οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε, τότε θα πρέπει να έχετε κατά νου σας, τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της χρήσης του GymBoard είναι η δυνατότητα δημιουργίας λιστών για την αυτόματη αποστολή προσωποποιημένων SMS σε προκαθορισμένη ώρα. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείτε τα πλεονεκτήματα που δημιουργεί το άμεσο μάρκετινγκ.

Με τη χρήση των μηνυμάτων SMS, έχετε την ευκαιρία να στέλνετε άμεσες ενημερώσεις και στοχευμένες προσφορές. Ενημερώσεις για αλλαγές στην ώρα συνάντησης, ειδικές ατομικές προσφορές, αλλαγές ωραρίου κ.α. Όλα αυτά μπορείτε να τα στείλετε άμεσα στο κινητό τηλέφωνο του μέλους ή της ομάδας μελών που θέλετε.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από την άλλη πλευρά, είναι σίγουρα ένα κανάλι επικοινωνίας που σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αποκλείσετε, ωστόσο τις περισσότερες φορές χαρακτηρίζεται από τον πολύ μεγάλο χρόνο ανάγνωσης από τον παραλήπτη.
 
 

4. Δε γνωρίζετε το πλήθος των μελών σας.

 
Μήπως όταν σας ρωτάνε για την επιχείρηση σας νιώθετε ότι κινήστε μέσα στο σκοτάδι; Έχετε έλλειψη των κρίσιμων πληροφοριών, τις όποιες χρειάζεστε για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις; Για να αναπτύξετε την επιχείρηση σας, χρειάζεστε άμεση πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες. Για παράδειγμα:

  • Πόσα ενεργά μέλη έχετε αυτή τη στιγμή;
  • Πόσες νέες συνδρομές λαμβάνετε κάθε μήνα;
  • Ποιες ώρες και μέρες η επιχείρηση σας παρουσιάζει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα;
  • Πόσα μέλη αποχωρούν κάθε μήνα;
  • Πόσες συνδρομές λήγουν αυτό το μήνα;
  • Το τρέχων καλοκαίρι είχατε τον ίδιο αριθμό επισκέψεων;

Αν δεν γνωρίζετε τέτοιες πληροφορίες (ή τουλάχιστον δεν έχετε πρόσβαση σε αυτές με μερικά κλικ), είναι σίγουρα η ώρα να επενδύσετε σε ένα λογισμικό διαχείρισης μελών και συνδρομών με πλούσιες δυνατότητες αναφορών και στατιστικών.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι δε θα υπάρξει στατιστικό στοιχείο που θα σας λείψει.

Με το GymBoard θα μπορέσετε να εμβαθύνετε σε όλα αυτά τα αριθμητικά μεγέθη, απλά χρησιμοποιώντας τις λεπτομερείς αναφορές και τα γραφήματα που ενσωματώνει. Χρησιμοποιώντας απλά και φιλικά στη χρήση φίλτρα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αμέτρητα στατιστικά. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι δε θα υπάρξει στατιστικό στοιχείο που θα σας λείψει.

Παρακολουθώντας τις μετρήσεις αυτές μπορείτε να εντοπίσετε τις τάσεις, τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και τους τομείς στους οποίους ενδέχεται να απαιτούνται ενέργειες και κινήσεις βελτίωσης.

logo - GymBoard - Διαχείριση Μελών και Συνδρομών - Διαχείριση γυμναστηριου

Ζήτηση Παρουσίασης

Σας έχουμε αποστείλει email επιβεβαίωσης, όπως ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Επιβεβαιώστε για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία υποβολής.

Pin It on Pinterest

Share This